tehmago_logo

Mašine za kopanje (bušenje) rupa, nabijanje stubova prilikom podizanja voćnjaka ili vinograda.

Idealne su zbog smanjenja radne snage, bržeg i kvalitetnijeg rada. Konstruktivno su izvedene tako  da mogu odgovoriti i najtežim zadacima.

Mogu se kačiti i na traktore i na manje građevinske mašine.

Najefiktivniji način aplikacije mikro granulatom  - podzemno i lokalizovano. Može biti u dve izvedbe: aplikacija na zatravljenim terenima bez narušavanja površinskog sloja ili sa kultivacijskom obradom, u jednom prohodu. Radni organi u obliku zuba, materijal kaljeni čelik. Mehaničko podešavanje količine đubrenja i radne dubine od 10 cm do 50 cm. Radni zahvat od 130 cm do 210 cm sa zapreminom rezervoara 260 lit do 380 lit. Rezervoar za đubrivo je od nerđajućeg čelika i u njemu se nalazi varijabilni mešač. Radna brzina do 10 km/h.

Malčeri i kosačice namenjene održavanju međurednog prostora u voćnjacima i vinogradima. Noževi malčera su konstruisani da usitnjavaju masu prečnika i do 12 mm tako da su idealni u rešavanju problema rezidbenih ostataka kada usitnjavanjem olakšavaju kasniju međurednu obradu. Lakom izmenom radnih organa, malčeri se takođe mogu koristiti i u održavanju travnatih međurednih površina.

Kosačice osim za košenje trave između redova, mogu biti dodatno opremljene za obradu i unutar reda, kao i sa uređajima za aplikaciju pesticida. S obzirom da se oslanjaju na prednje točkove i zadnji valjak vrlo su stabilne u radu.
   

Atomizeri mogu biti u zavisnosti od kapaciteta nošeni ili vučeni. Rezervoari su od 400 lit do 3300 lit. Jedinice za rapršivanje se isporučuju u zavisnosti od zahteva: standardni venac, tornjevi, sa usmerivačima. Svaka mašina sadrži u osnovnoj opremi i dodatne rezervoare (čiste vode, za odžavanje higijene) kao i ostalu opremu koja zadovoljava zakonske normative. Elektro kontrola je takođe dostupna. Oprema je po izboru korisnika.

Pouzdanost u radu i jednostavnost u održavanju garantuju dugu eksploataciju.

Uređaji za predrezidbu i zelenu rezidbu olakšavaju i ubrzavaju proces rezidbe. Radni organi u zavisnosti od kulture mogu biti u obliku diskova, propelera ili trimera, jednostruki ili dupli, sa vertiklanim ali i u kombinacii sa horizontalnim noževima. Pogone se od hidromotora (1 - 3), uređaji mogu biti opremljeni anti-šok zaštitom.  Radno sečivo može biti do 2800 mm. Uređaji su malih težina te sa njim lako manipuliše.

VREDAN I ZNAČAJAN IZVOR ENERGIJE – ENERGIJA IZ BIO-MASE
Mašina za sakupljanje i baliranje granja i ostataka posle rezidbe prečnika do 4 cm u cilju iskorišćenja bio-mase. Mašina koristi specijalne čelične valjke za transfer mase i specijalnu komoru pod visokim pritiskom za baliranje. Težina i prečnika bala se može regulisati. Proizvod je kompaktna bala težine 25-35 kg, prečnika 40-45 cm i širine 60 cm. Balirka može biti opremljena i sa bočnim četkama za prikupljanje mase.

   

Priključne mašine za obradu između redova mogu imati i različite izvedbe radnih organa za obradu u redu. To znači da ove mašine mogu biti konstruisane za jednu operaciju ili kombinovane za dve operacije u jednom prohodu. Vrlo su precizne u obradi zaštitne zone oko biljaka, povećavaju rastresitost zemljišta, razbijaju pokoricu. Poručuju se u zavisnosti od zahteva.
Dijapazon mogućnosti kombinacija oruđa je vrlo širok: rotodljača, pseudo plug, tanjirača, rotirajuće četke, uređaj za nanošenje herbicida u redu …

   

Samohodne platforme su se pokazale kao nezamenljiva ispomoć u berbi. Zbog značajne uštede vremena i ljudskog angažmana neophodne su u svim profesionalnim  voćnjacima. Nezamenljive su i prilikom radova na visini. Pogone ih agregati Lombadini i Perkins (17 – 35 KS), a opcije njihovih mogućnosti se prilagođavaju nameni i željama korisnika: broj pogonski osovina, nosivost ljudi, broj stajaćih platformi,  nezavisno podizanje/spuštanje platformi, max. radna visina, širina mašine, mogućnost rada na nagnutim terenima, prihvatni transporteri za ubrano voće, hidr. poluge za manipulaciju sa kontejnerima ...
Ove platforme imaju male radijuse okretanja zahvaljujući zakretnoj prednjoj ali i zadnjoj osovini, zbog toga je lako manipulisati njima i na malim površinama.

     
       
Za sve dodatne informacije molimo da nas kontaktirate.